Vrijwilliger worden

bouwhek-vrijwilliger1

Op zoek naar een leuke en actieve klus bij de meest veelzijdige Scoutinggroep van Apeldoorn? Je kunt aan de slag als leidinggevende bij een bepaalde leeftijdsgroep, als bestuurslid of in een ondersteunende rol. Kom een keer kijken of neem contact met ons op voor meer informatie. Voor alle functies geldt dat je lid van Scouting Nederland wordt of bent. Natuurlijk onderschrijf jij als (toekomstig) lid de doelstelling van Scouting en heb je er geen bezwaar tegen dat er een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) voor je wordt aangevraagd. Lid worden regelen wij als groep natuurlijk voor je.

Ben je al eerder lid geweest van Scouting Nederland? Houd dan je oude lidmaatschapsnummer bij de hand, dan kan je nieuwe aanmelding meteen gekoppeld worden aan je oude gegevens.

Leidinggevende bij één van de leeftijdsgroepen

Als leidinggevende bij één van de leeftijdsgroepen (speltakken) zorg je, samen met de rest van het team en de teamleider, voor een te gek programma voor de kinderen of jongeren, waarbij meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. De meeste speltakken draaien één keer per week. Buiten deze 'opkomsten' bereid je als leidingteam het programma en de eventuele kampen voor. Wil je meer weten? We praten je graag een keer bij. Voor een functie als leidinggevende geldt een minimumleeftijd, afhankelijk van de leeftijdsgroep.

Vrijwilliger binnen een Scoutinggroep

Naast de leidinggevenden die binnen Scouting Marca Appoldro zorgdragen voor het programma-aanbod voor de jeugdleden, zijn er tal van ondersteunende functies die belangrijk zijn voor een goed draaiende groep. Bij Scouting kun je besturen, maar je kunt ook een bijdrage leveren als materiaalmeester, gebouwbeheerder of verhuurder. Als groepsbegeleider heb je veel contact met de leidingteams en als praktijkbegeleider zorg je ervoor dat iedere vrijwilliger zich binnen de groep kan ontwikkelen door middel van Scouting Academy. Kortom, er zijn heel veel verschillende en uitdagenden functies! Je bent daarbij al een topvrijwilliger als je maar een paar uur van je vrije tijd aan Scouting kunt besteden. Wil jij een bijdrage leveren bij Scouting Marca Appoldro? Neem dan gerust contact met ons op.