Installatie Roverscouts

De installatie

Nadat je een tijdje wekelijks naar Scouting bent gegaan, en je vindt het leuk, is het moment gekomen om over de installatie te gaan denken. Installatie wil zeggen dat je gaat beloven (met een heuse belofte) je volgens de scoutinggebruiken (scoutingwet) het spel wilt mee spelen en een bijdrage hieraan levert. Heb je de belofte afgelegd krijg je enkele tekens opgespeld met een bepaalde betekenis. De gehele ceremonie waarin je de belofte aflegt en tekens opgespeld krijgt noemen we "de installatie".

Het is groot feest als er een installatie is want dan komt er minimaal één lid bij de groep. Natuurlijk worden dan ook de ouders uitgenodigd en dikwijls is het hele programma eraan gewijd. Tevens krijgen de ouders de gelegenheid om nog even gezellig een kopje koffie te drinken.

Die de installatie uitvoeren (installeerder en te installeren scoutinglid of leden) houden ook een geheim saluut met de andere hand op de vlag. Per regel wordt de belofte voorgelezen waarna het te installeren lid nazegt en daarmee de belofte uitspreekt. Zodra deze is uitgesproken kan "geheim saluut af" gezegd worden en kan de vlag weg gedaan worden.

Vervolgens worden de insignes opgespeld en das omgedaan.

Belofte voor Roverscouts

"De jongeren van Scouting Nederland streven er naar
door samen te ontdekken, te bezinnen en te dienen
zich open te stellen en in te zetten voor hun medemens."

Vrijdag 20:00-22:00

Adviseur: