Opkomsten luchtscouts

Apeldoorn - Sinds september 2017 heeft Scouting Marca Appoldro een nieuwe speltak; luchtscouts. Zelfs voor scoutingbegrippen is dit een niet veel voorkomend fenomeen.Het is een gewone scoutingspeltak scouts, maar dan voor kinderen (en leiding) met een sterke affiniteit voor lucht en ruimtevaart(techniek). Het is dus niet dat er mensen gaan vliegen of dat het een opleiding is, maar gewoon heel veel plezier beleven met het scoutingspel in het thema lucht en ruimtevaart. Luchtscouts is bedoeld voor jongens en meisjes van ongeveer 11 jaar tot ongeveer 15 jaar. Een scouting achtergrond is niet noodzakelijk. Onze opkomsten, 1 keer in de 3 weken, houden wij in of vanuit onze Woudhut, Lupineweg 75, 7325 AH Apeldoorn.In 2017 hebben wij opkomsten op zaterdag middag 11 en 25 november en op zaterdag middag 16 december. We beginnen om 13.30 uur en om 15.30 uur sluiten we af. Voorbeelden van waar wij ons zoal mee bezig gaan houden zijn: drone vliegen en bouwen, luchtballonnen maken, waterraket schieten, activiteiten op en rond het vliegveld (Teuge), lijn bestuurd vliegen, excursies en nog veel meer. Ook met de bekende scoutingvaardigheden als vuur maken, EHBO, samenleving, pionieren en routetechnieken zal voldoende geoefend worden.Als je ouder bent dan 20 jaar en je hebt ook interesse, dan is het wellicht een idee om je aan te melden als leiding. Wij kunnen altijd extra ondersteuning gebruiken. Dus stuur ons je reactie op dit bericht. Geïnteresseerden kunnen zich melden via dan informeren wij je over de mogelijkheden. Gewoon eerst een keer komen kijken, ook dat is mogelijk. Laat het even weten per email en wij komen er zo snel mogelijk op terug voor een datum en een tijd.Via onze website www.scoutinggroep.com kan je informatie terugvinden over onze groep.

Zaterdag 10:00-12:00

Leiding: