Corona en Scouting

UPDATE 14 OKTOBER 2020

De regels omtrent het coronavirus zijn aangescherpt. Voor Scouting ligt de focus op het continueren van de reguliere opkomsten voor kinderen en jongeren t/m 17 jaar.

Om onze opkomsten voor iedereen veilig te houden zijn de volgende regels van kracht:

Iconen corona scouting 21

• Opkomsten voor Jeugdleden t/m 17 jaar gaan door. 18+ leden hebben helaas geen fysieke opkomsten of bijeenkomsten (eigen speltakleiding brengt je hier van op de hoogte).

Iconen corona scouting 23

• Bij aanvang van iedere opkomst/bijeenkomst is er een gezondheidscheck aan de hand van de RIVM gezondheidscheck vragen!

Iconen corona scouting 22

• Scoutinggebouwen zijn geen openbare gebouwen, dus hier hoeft geen mondkapje gedragen te worden. Uiteraard is dit wel toegestaan indien gewenst.

Iconen corona scouting 20

• Ouders en of verzorgers zijn momenteel niet toegestaan in en rondom onze blokhut tijdens de opkomsten en bijeenkomsten.

Iconen corona scouting 18

• Mocht u vragen hebben aan de speltak/leiding van uw zoon(s)/dochter(s) verzoeken wij u deze via de e-mail aan de betreffende leiding te stellen.

Iconen corona scouting 17

• Dringend verzoek aan leden om zoveel mogelijk zelf naar de opkomst te komen om drukte te voorkomen en reisbewegingen te verminderen.

Iconen corona scouting 05

• Mocht het toch noodzakelijk zijn om uw zoon(s)/dochter(s) te brengen/halen verzoeken wij u bij het; halen maximaal 5 minuten voor het einde van de opkomst op de parkeerplaats voor onze blokhut te wachten (Houdt hierbij 1,5 meter afstand van andere ouders/verzorgers en vrijwilligers); en bij het brengen direct weer te vertrekken nadat u uw zoon(s)/dochter(s) heeft afgezet.

UPD - 27 SEP 2020

Iconen corona scouting 06

• In afwachting van een coronatest? Dan kom je niet naar Scouting. Als de test negatief is en je verder geen klachten meer hebt ben je weer welkom. Is een huisgenoot in afwachting van een test? Dan kom je niet naar Scouting als deze huisgenoot koorts en/of benauwdheidsklachten heeft.

UPD - 23 SEP 2020

Iconen corona scouting 06

• Bij klachten blijf je, ongeacht leeftijd, thuis. Scouting is geen school, daarom ga je bij verkoudheid ook niet naar Scouting. Krijg je klachten bij Scouting? Ga direct naar huis.

UPD - 23 SEP 2020

Iconen corona scouting 06

• Heeft een huisgenoot het Coronavirus? Dan kom je niet naar Scouting, volg de aanwijzingen van de GGD. Als alle huisgenoten weer helemaal beter zijn ben je weer welkom bij Scouting.

Iconen corona scouting 21

• Opkomsttijden of de locatie van de opkomsten kunnen om drukte te voorkomen afwijken, de betreffende speltak houdt jullie hier van op de hoogte.

Iconen corona scouting 07

• Opkomsten vinden zoveel mogelijk buiten plaats.

Iconen corona scouting 14

• Je bent max 10 minuten van tevoren aanwezig.

Iconen corona scouting 10

• Na de opkomst ga je gelijk naar huis.

Iconen corona scouting 19

• Sanitair wordt grondig schoongemaakt. We zorgen voor voldoende zeep en papieren doekjes.

Iconen corona scouting 12

• Jeugdleden t/m 17 jaar hoeven onderling geen afstand te houden tijdens de opkomst.

Iconen corona scouting 12

• Voor scouts met een beperking gelden dezelfde richtlijnen als bij jeugdleden. Hulp bieden en zorgverlenen vanuit de leiding mag zonder afstand. Uiteraard in overleg met de ouders.

Iconen corona scouting 12

• Leiding, ouders/verzorgers en andere vrijwilligers, houden 1,5 meter afstand tot elkaar.

Iconen corona scouting 18

• Het staat iedereen vrij om de keuze te maken nog niet naar scouting te komen. Deze keuze respecteren wij. (Zorg wel dat de betreffende speltak hier van op de hoogte is).

Iconen corona scouting 03

• Volg de instructies van onze vrijwilligers op.

Verder gelden uiteraard de algemene regels van het RIVM:

Iconen corona scouting 02

• Was vaker je handen, hoest en nies in je elleboog, gebruik papieren zakdoekjes en schud geen handen.

Iconen corona scouting 06

• Heb je (lichte) verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius? Blijf thuis, laat je testen.

Iconen corona scouting 06

• Heb jij of iemand in het gezin verkoudheidsklachten en koorts (38 graden Celsius of hoger) en/of benauwdheid: Blijf thuis.

Iconen corona scouting 06

• Ben je in quarantaine omdat; jij of iemand uit je gezien positief getest is op het corona virus; of omdat je korter dan 10 dagen geleden bent teruggekeerd uit een land met code oranje of rood: Blijf thuis. (Ook als je op het vliegveld getest bent!)

Iconen corona scouting 16

• Ben je weer beter en/of is je quarantaine tijd voorbij? Dan ben je weer van harte welkom bij Scouting.

Nieuwe richtlijnen van Scouting Nederland, Gemeente Apeldoorn, VNOG of het RIVM zijn altijd leidend! We proberen deze pagina up-to-date te houden. Fouten en of wijzigingen zijn voorbehouden. Aan deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.