Corona en Scouting

GELDIG VANAF 10 JULI 2021

"Voor alle leden zijn fysieke opkomsten mogelijk. Hou je aan de basisregels!"

De versoepelingen geven veel ruimte voor opkomsten en activiteiten. Geniet, maar blijf ook alert. Volg de maatregelen die er nog zijn om Scouting veilig te laten plaatsvinden en om besmettingen te voorkomen.

afbeelding-wassen-afstand-testen 2

Samen houden we Scouting veilig en gezond, volg deze regels:

Afstand houden

Iconen corona scouting 12

• Jeugdleden t/m 17 jaar hoeven onderling geen afstand te houden tijdens de opkomst.

• Leden en leiding van 18 jaar en ouder houden altijd 1,5 meter afstand, tenzij dat bij sport- en spelactiviteiten niet kan.

• Leiding, ouders/verzorgers en andere vrijwilligers, houden 1,5 meter afstand tot elkaar.

• Voor scouts met een beperking gelden dezelfde richtlijnen, leiding hoeft geen afstand te houden als dat met de benodigde zorg niet mogelijk is. Uiteraard in overleg met de ouders.

Gezondheidscheck / Zelftest / Vaccinatie

Iconen corona scouting 23

• Bij aanvang van iedere opkomst/bijeenkomst is er een Gezondheidscheck aan de hand van de RIVM gezondheidscheck!

• Een negatieve (zelf)test of een vaccinatiebewijs geeft geen extra vrijheden! De gezondheidscheck blijft het uitgangspunt om deel te kunnen nemen aan Scouting activiteiten.

Halen en Brengen

Iconen corona scouting 05

• Kom zoveel mogelijk zelf naar de opkomsten en activiteiten.

Hygiëne

Iconen corona scouting 19

• Sanitair wordt grondig schoongemaakt. We zorgen voor voldoende zeep en papieren doekjes.

• We letten extra op hygiëne tijdens eten, drinken en kookopkomsten

Instructies

Iconen corona scouting 03

• Volg de instructies van onze vrijwilligers en toezichthouders op.

Kampen / Grote Activiteiten

Iconen corona scouting 21

• Kampen kunnen doorgaan met het kampprotocol 2021https://www.wegaanopzomerkamp.nl

• Overweeg activiteiten met externen zoals met ouders uit te stellen. Houd activiteiten klein en beheersbaar. Let op de 1,5 meter.

Verder gelden uiteraard de algemene regels van het RIVM:

Iconen corona scouting 02

• Was vaak je handen, hoest en nies in je elleboog, gebruik papieren zakdoekjes en schud geen handen.

Iconen corona scouting 06

• Bij iedere vorm van coronagerelateerde gezondheidsklachten blijf je, ongeacht leeftijd, altijd thuis en ziek uit. (laat je testen).

Iconen corona scouting 06

• In afwachting van een coronatest blijf je thuis. Is een huisgenoot in afwachting van een test dan blijf je thuis als de huisgenoot koorts en/of benauwdheidsklachten heeft.

> Negatief getest? Pas als je geen klachten meer hebt kun je weer naar Scouting.

> Positief getest? Kom niet naar Scouting en volg de aanwijzingen van de GGD. Pas als je geen klachten meer hebt kun je weer naar Scouting.

Iconen corona scouting 06

• Heeft een huisgenoot het Coronavirus? Dan kom je niet naar Scouting, volg de aanwijzingen en instructies van de GGD.

Iconen corona scouting 06

• In een land geweest met een negatief reisadvies of een melding gehad van de Corona melder (app)? Kom niet naar Scouting en ga in quarantaine (laat je testen).

Iconen corona scouting 16

• Ben je weer beter en/of is je quarantaine tijd voorbij? Dan ben je weer van harte welkom bij Scouting.

Nieuwe richtlijnen van Scouting Nederland, Gemeente Apeldoorn, VNOG of het RIVM zijn altijd leidend! We proberen deze pagina up-to-date te houden. Fouten en of wijzigingen zijn voorbehouden. Aan deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.