Corona en Scouting

GELDIG VANAF 28 NOVEMBER 2021

"Neem je verantwoordelijkheid en volg de richtlijnen. Voorkom nieuwe maatregelen die de maatschappij en Scouting raken."

Samen houden we Scouting veilig en gezond, volg deze regels:

Avondlockdown 17.00 uur - 5.00 uur

Iconen corona scouting 20

• Scouting locaties zijn geopend tot 17.00 uur. Speltakleiding van de vrijdag houden u op de hoogte over alternatieve momenten voor de opkomsten.

Halen/brengen

Iconen corona scouting 10

• Dringend verzoek om alleen naar de opkomsten en activiteiten te komen! Indien brengen/halen echt nodig is verzoeken wij u buiten te wachten en onderling 1,5 meter afstand te houden.

Kampen

Iconen corona scouting 07

• I.v.m. de verplichte sluiting vanaf 17.00 uur zijn kampen momenteel niet toegestaan.

Mondkapjes

Iconen corona scouting 22

• Een mondkapje is verplicht voor iedereen vanaf 18 jaar tijdens inactieve binnen bijeenkomsten (zoals vergaderingen), bij binnenkomst en tijdens het verplaatsen. Het CTB moet ook worden getoond! Dit geldt niet voor (bege)leiding van speltakken tijdens hun opkomsten.

1,5 meter

Iconen corona scouting 12

• 1,5 meter afstand houden is verplicht voor iedereen vanaf 18 jaar (tijdens inactieve bijeenkomsten), net als het dragen van een mondkapje en het tonen van het CTB.
  • Jeugdleden t/m 17 jaar hoeven geen afstand te houden. Explorers van 18 jaar mogen de regels volgen die ook gelden voor de explorers t/m 17 jaar.

Ouders/Verzorgers

Iconen corona scouting 20

• Ouders/verzorgers zijn momenteel helaas niet welkom in en rondom onze blokhut tijdens opkomsten en activiteiten.

Coronatoegangsbewijs (CTB)

Iconen corona QR 25

• Bevers, welpen, scouts en explorers tot 18 jaar en de leiding van deze speltakken, hoeven geen corona- toegangsbewijs te tonen bij hun speltakactiviteiten zoals opkomsten en kampen. Speltakleiding is enkel bij speltakopkomsten uitgezonderd van deze verplichting. De overheid heeft ervoor gekozen om een uitzondering te geven op georganiseerde jeugdactiviteiten tot 18 jaar (en hun begeleiding). Alle andere activiteiten moeten wél met het coronatoegangsbewijs werken. Dat zorgt ervoor dat dat voor een speltakopkomst niet hoeft, maar voor de vergadering daarna wel.

• Leden, vrijwilligers en externen van 18 jaar en ouder zijn bij binnenactiviteiten verplicht een coronatoegangsbewijs te tonen, een mondkapje te dragen en 1,5 meter afstand ven elkaar te houden, ook na het scannen van CTB! Voorbeelden zijn bijvoorbeeld een klusmiddag, workshop of groepsraad.

• De QR code wordt gescand door een van onze vrijwilligers. Wij vragen om uw begrip en rekenen op ieders medewerking.

Ouders / verzorgers

Iconen corona scouting 18

• Geef elkaar de ruimte en houd 1,5 meter afstand, beperk contacten.

Hygiëne

Iconen corona scouting 19

• Sanitair wordt grondig schoongemaakt. We zorgen voor voldoende zeep en papieren doekjes.

• We letten extra op hygiëne tijdens eten, drinken en kookopkomsten

• We luchten onze lokalen en blokhut regelmatig.

Instructies

Iconen corona scouting 03

• Volg eventuele instructies van onze vrijwilligers op.

Iconen corona scouting 02

• Was vaak je handen, hoest en nies in je elleboog, gebruik papieren zakdoekjes, schud geen handen en ventileer regelmatig.

Iconen corona scouting 06

• Bij iedere vorm van coronagerelateerde gezondheidsklachten blijf je, ongeacht leeftijd, altijd thuis en ziek uit. (laat je testen).

Iconen corona scouting 06

• In afwachting van een coronatest blijf je thuis. Ook als je in quarantaine moet blijf je thuis.

> Negatief getest? Dan kun je weer naar scouting (tenzij de quarantaineperiode nog niet voorbij is).

> Positief getest? Kom niet naar Scouting en volg de aanwijzingen van de GGD. Als je uit isolatie bent mag je weer naar Scouting. Ook wanneer iemand anders uit het huishouden positief getest is blijf je thuis. Ook als je al gevaccineerd bent.

Iconen corona scouting 16

• Ben je weer beter, negatief getest en/of is je quarantaine tijd voorbij? Dan ben je weer van harte welkom bij Scouting.

Nieuwe richtlijnen van Scouting Nederland, Gemeente Apeldoorn, VNOG of het RIVM zijn altijd leidend! We proberen deze pagina up-to-date te houden. Fouten en of wijzigingen zijn voorbehouden. Aan deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.