fotolijn

Koningsdag vanmiddag om 16:00 bij RTV Apeldoorn

attachmentWim Willems Scouting Marca Appoldro

Geslaagde Koningsdag 2017

attachmentattachmentattachmentattachmentattachmentattachmentattachmentattachmentattachmentattachmentattachmentattachmentattachmentattachmentattachmentattachmentattachmentattachmentattachmentattachmentattachmentattachmentWim Willems Scouting Marca Appoldro

Playbackshow 2017

Nog even terugblikken op een geslaagde playbackshow

Welkom op Koningsdag bij Scouting Marca Appoldro

​Koningsdag vier je in de Wijk bij Scouting Marca Appoldro Op Koningsdag 27 april van 10:00-14:00 uur biedt Scouting Marca Appoldro weer een leuk programma aan voor alle kinderen groot en klein bij hun blokhut aan de Lupineweg 75. De omgeving rondom onze blokhut biedt ons de mogelijkheid om met maximale inzet spel- en scoutingactiviteiten neer te zetten en Koningsdag nog unieker te maken. Geen geslenter in de stad, maar lekker spelen, ontdekken en veel gezelligheid met vriendjes en vriendinnetjes uit je eigen buurt. Voor de jongste kinderen zijn er traditionele spellen als spijkerslaan, slangvangen, koekhappen, blikgooien, grabbelton en het Duckstadschietspel. De bekende onderdelen zoals schminken en het brood bakken boven een vuurtje zijn ook aanwezig. Voor de oudere kinderen halen we uitdagende activiteiten uit de kast. Zo is er een 8 meter hoge klimwand waar je onder professionele begeleiding kunt klimmen en abseilen en een tokkelbaan van ruim 60 meter lang. De publiekstrekker van afgelopen jaren Glow-In-The-Dark doolhof zal er ook weer zijn. Ook onze grote activiteit de Escaperoom wordt weer opgebouwd, natuurlijk wel met een nieuw thema en nieuwe puzzels! Koop een strippenkaart bij aankomst en men kan aan alle spelen en activiteiten meedoen. Ouders en begeleiders kunnen koffie/thee met wat lekkers gebruiken, terwijl de kinderen zich uitleven. Er wordt een loterij gehouden met prachtige prijzen en dit keer met ALTIJD PRIJS!.

Wat wij van Pippi Langkous kunnen leren

Is Pippi Langkous dan toch het grote voorbeeld voor wat we binnen Scouting doen?

pippi

 

‘Denk maar gewoon: Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan’. Ik herhaal deze uitspraak van mijn jeugdheldin Pippi Langkous vaak tegen mijn kleine kinderen om hen aan te moedigen nieuwe dingen gewoon te gaan doen. Ook al weet je niet zeker of het lukt.

De levenslustige, creatieve en eigenzinnige Pippi spreekt tot verbeelding en is een succes in elk gezin. In de televisieserie zitten prachtige levenslessen verwerkt, die tijdloos zijn. Wat kunnen we van Pippi leren?

1. DURF EIGEN KEUZES TE MAKEN

Pippi is autonoom. Ze doet precies waar ze zin in heeft en het maakt haar niet uit wat mensen denken. Ze is onafhankelijk en heeft geen ouders die voor haar zorgen. Ze kent de ongeschreven regels van de grote mensen wereld niet (wachten totdat je een koekje aangeboden wordt, netjes eten, handjes geven) en stelt daardoor bestaande regels aan de kaak en creëert haar eigen waarheid. Haar werkelijkheid is gebaseerd op plezier maken en doen wat je wilt, zonder iemand te kwetsen. “Ik let er niet zo op dat het precies gaat zoals het hoort.” Pippi laat zich niet beperken door de gebaande paden.

Als volwassenen zijn wij vaak een stuk minder vrij om eigen keuzes te maken dan we denken. We houden vaak –bewust of onbewust- teveel rekening met ‘wat er van ons verwacht wordt’ of met ‘hoe het hoort’. Dat kan ons enorm beperken in onze creativiteit en onze mogelijkheden. Bedenk eens welke keuzes je zou maken als alles kon en niemand keek?

2. VERGROOT JE ZELFVERTROUWEN EN OORDEEL NIET

Pippi twijfelt nooit aan zichzelf en durft anders te zijn. Met haar stijve, oranje vlechten, grote schoenen en verschillende kleuren kousen valt ze op, en is ze een buitenbeentje. Ze trekt zich echter niets aan van wat anderen denken en is tevreden met zichzelf. Ze veroordeelt ook niemand. Ze wijst een stel boeven terecht als deze proberen in te breken, maar speelt daarna met hen. Ze leert een boer die zijn dieren slaat een lesje en trekt daarna de kar naar zijn boerderij. Iedereen is uniek en ze behandelt iedereen hetzelfde, zowel mens als dier. Pippi is overtuigd van haar kwaliteiten en leeft in het moment.

Waren wij maar zo barstensvol zelfvertrouwen! We leren echter al vrij jong om aannames te doen. ‘Als ik deze spreekbeurt houd en iets fout zeg, dan gaan ze vast lachen’. Het bedenken van scenario’s waarin dingen fout gaan, zorgt voor onnodige angst voor iets wat nog niet gebeurd is en waarschijnlijk helemaal niet gaat gebeuren. Stel dat ik het niet kan, wat als ik faal, etc. Hoe fijn zou het zijn om geen angst meer te voelen om nieuwe dingen te proberen, of beter, te gaan doen?!

Pippi’s uitspraak: ‘Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan’ is een goede om als mantra te gebruiken. En als je in gedachten toch een worst case scenario aan het uitdenken bent (What if I fall?), zorg dan dat je ook het best-case scenario uitwerkt (What if I fly?). Alleen al het visualiseren van je best-case-scenario geeft je vleugels!

3. DENK IN OPLOSSINGEN EN TOON LEF

Spaghetti die uit haar mond hangt, knipt Pippi er met een schaar af. De vloer schrobt ze met borstels onder haar voeten en als ze eenzaam is, schrijft ze een brief aan zichzelf. Zelfs als bepaalde wensen niet reëel zijn, dan creëert zij mogelijkheden met haar fantasie. Zo maakt ze een onbewoond eiland waar de kinderen zogenaamd aangespoeld zijn, om een wens van Annika in vervulling te laten gaan. Pippi weet overal een oplossing voor en zorgt zo voor een leven vol optimisme.

Betrap jij jezelf er ook vaak op dat je beren op de weg ziet? Er is weinig dodelijker voor je creativiteit dan eerst te bedenken waarom iets onmogelijk is. Probeer in je leven een aantal regels van creatief denken uit: Nooit ‘ja maar’ antwoorden, maar ‘ja en’ zeggen. Zo borduur je voort op een idee zonder dat je eerst de onmogelijkheden belicht. Dat vergroot de kans op onverwachte en verrassende ideeën. Of ga op eens zoek naar verbindingen met andere gebieden om je probleem op te lossen. Vraag jezelf af: ‘Welke ideeën krijg ik voor de oplossing vanuit een totaal ander gebied’. Durf ideeën te proberen die nooit iemand probeerde. Als je geïnspireerd wilt blijven, waardoor ideeën en oplossingen blijven stromen, is het slim er voor te zorgen dat je vaak bewust nieuwe dingen uitprobeert. Dat vergroot je wereldbeeld en houd je creatief, waardoor je beter in staat bent in oplossingen te denken. Dus probeer nieuwe gerechten, werk eens op andere locaties, leer een nieuwe sport of bezoek een plek waar je nog nooit bent geweest.

Geschreven door: Chris Potter

Beurs voor bijzondere sporten

attachmentScouting Marca Appoldro heeft zich vandaag gepresenteerd op de beurs voor bijzondere sporten in het Omnisport. De beurs was vooral gericht op kinderen met een beperking.

Help ons!

SponsorkliksU kunt ons op een eenvoudige wijze helpen door uw online boodschappen middels de volgende link te doen.

Bij elke aankoop komt er vanzelf een kleine bijdrage in onze clubkas terecht!