Pionierhok

NLDoet: Palenhok een feit, Woldhuis schoner, kampvuurkuil picco bello

Apeldoorn, 20 maart 2011

Scoutinggroep Marca Appoldro in Apeldoorn heeft zaterdag 19 maart meegedaan aan NL DOET; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Dankzij € 500,00 van het Oranje Fonds en de inspanningen van een aantal vrijwilligers is er een opslagruimte voor het pionierhout gemaakt. Van 9 tot 15.00 uur zijn Wim Lobbert, Curly Broekhof, Marcel Kracht, Herman Elferink, Wim Willems en Jan Hendriks, gesteund door helpers, supporters en cateraars aan het klussen gegaan om de langgekoesterde wens in vervulling te laten gaan. De Scoutinggroep kan nu eindelijk overgaan tot de aanschaf van nieuwe palen. Hiermee kunnen met name de oudere jeugdleden onder deskundige leiding de mooiste bouwwerken pionieren.

De jeugdleden zelf grepen de actie van NL DOET eveneens aan om de handen eens flink uit de mouwen te steken. De Scouts (jongens en meisjes van 10 tot 14 jaar) hielden een grote voorjaarsschoonmaak. Niet alleen werd het eigen lokaal flink uitgesopt, ook zijn in totaal vier vuilniszakken zwerfafval uit het naastgelegen bos (Woldhuis) geraapt. Talloze papiertjes, flesjes en blikjes vonden eindelijk hun weg naar de vuilnisbelt. Ook werd er een compleet autowiel uit het bos gehaald. Een klein groepje Scouts heeft het terrein naast de blokhut en de kampvuurkuil opgeruimd.

Het resultaat is prachtig. Langs deze weg wil ik iedereen die zich zaterdag 19 maart heeft ingezet voor het vrijwilligerswerk in het algemeen en voor Scoutinggroep Marca Appoldro in het bijzonder hartelijk danken.

Vriendelijke groeten,
Ben Buitenhuis, voorzitter Scoutinggroep Marca Appoldro

Foto's zijn hier te bekijken.