fotolijn

Insignes Scouts

Scouting is niet alleen een leuke vrijetijdsbesteding, de jeugdleden leren er ook veel. Scouts doen op een ongedwongen manier ontzettend veel vaardigheden op. Om de progressie zichtbaar te maken, kunnen scouts insignes, waterwerkdiploma's, een gouden wing en awards behalen.

Drie fases

De insignes die scouts kunnen behalen, zijn verdeeld over drie fases: de basisfase, de verdiepingsfase en de specialisatiefase. De insignes zijn gebaseerd op de acht activiteitengebieden en de progressiematrix.

Insigne-eisen

Je kunt de doelen en challenges van de insignes uit de basis- en verdiepingsfase downloaden en de eisen van de insignes van de specialisatiefase zijn ook beschikbaar. In de insignes is rekening gehouden met varianten voor land-, lucht- en waterscouts. Daarnaast wordt er nog gewerkt aan een aantal specialisatie-insignes specifiek voor waterscouts. Ook is er een uitgebreide handleiding beschikbaar over het gebruik van de insignes en je kunt een handig Excel-document downloaden waarin je kunt bijhouden welke challenges je scouts gedaan hebben.

Informatie

Vrijdag 19:00-21:00

Email:

Leiding:
Lex Bakker