Welpen bij de Brandweer

attachmentattachmentattachmentattachmentattachmentattachmentattachmentattachment

Vandaag zijn de welpen naar de brandweerkazerne geweest. Brandweermannen Billy en Dennis hebben ons van alles uitgelegd over vuur, brand en de brandweer. Deze ochtend waren we even allemaal bij de brandweer. Billy en Dennis bedankt voor deze leuke en interessante opkomst [2 december 2017].

Scouts en Welpen goed bezig voor Serious Request

attachment

Vanochtend hebben de scouts en welpen flessen ingezameld voor Serious Request. Op de foto is het resultaat hiervan te zien. Daarnaast zijn de nodige insignes verkocht. Deze actie heeft samen minimaal €125 opgeleverd voor het goede doel. Alle scouts en welpen, klasse gedaan!!! [25 november 2017]

Scouts en Welpen halen lege Flessen oo voor Serious Request in Woudhuus-Osseveld

attachment

Vanochtend gaan de scouts en welpen de wijk in om lege flessen op te halen voor Serious Request. Tegelijkertijd is het mogelijk om een Serious Request insigne te kopen (zie foto). Woont u in Woudhuis of Osseveld-Oost en heeft u lege flessen of interesse in een insigne, geef uw adres dan even door via Facebook. [25 november 2017]

Luchtscouts spelen met vuur

Komende zaterdag gaan de luchtscouts met vuur spelen. Experimenteren hoe je een lucifer kunt laten vliegen en hoe je op afstand een kampvuur aansteekt. Wil je dit ook meebeleven? Kom dan zaterdag 25 november naar onze blokhut (Lupineweg 75 in Apeldoorn). We beginnen om 13.30 en als we onze vingers niet gebrand hebben stoppen we er op 15.30 mee voor die dag. Tot zaterdag!

Welpen maken Natuur-lampions

attachment

Vandaag hebben de welpen met behulp van bladeren en bloempjes zelf een lampion gemaakt. [4 november 2017]

Opkomsten luchtscouts

Apeldoorn - Sinds september 2017 heeft Scouting Marca Appoldro een nieuwe speltak; luchtscouts. Zelfs voor scoutingbegrippen is dit een niet veel voorkomend fenomeen.Het is een gewone scoutingspeltak scouts, maar dan voor kinderen (en leiding) met een sterke affiniteit voor lucht en ruimtevaart(techniek). Het is dus niet dat er mensen gaan vliegen of dat het een opleiding is, maar gewoon heel veel plezier beleven met het scoutingspel in het thema lucht en ruimtevaart. Luchtscouts is bedoeld voor jongens en meisjes van ongeveer 11 jaar tot ongeveer 15 jaar. Een scouting achtergrond is niet noodzakelijk. Onze opkomsten, 1 keer in de 3 weken, houden wij in of vanuit onze Woudhut, Lupineweg 75, 7325 AH Apeldoorn.In 2017 hebben wij opkomsten op zaterdag middag 11 en 25 november en op zaterdag middag 16 december. We beginnen om 13.30 uur en om 15.30 uur sluiten we af. Voorbeelden van waar wij ons zoal mee bezig gaan houden zijn: drone vliegen en bouwen, luchtballonnen maken, waterraket schieten, activiteiten op en rond het vliegveld (Teuge), lijn bestuurd vliegen, excursies en nog veel meer. Ook met de bekende scoutingvaardigheden als vuur maken, EHBO, samenleving, pionieren en routetechnieken zal voldoende geoefend worden.Als je ouder bent dan 20 jaar en je hebt ook interesse, dan is het wellicht een idee om je aan te melden als leiding. Wij kunnen altijd extra ondersteuning gebruiken. Dus stuur ons je reactie op dit bericht. Geïnteresseerden kunnen zich melden via dan informeren wij je over de mogelijkheden. Gewoon eerst een keer komen kijken, ook dat is mogelijk. Laat het even weten per email en wij komen er zo snel mogelijk op terug voor een datum en een tijd.Via onze website www.scoutinggroep.com kan je informatie terugvinden over onze groep.

Zaterdag 10:00-12:00

Leiding: